Welkom

Welkom
U komt binnen bij de Protestantse Gemeente Boxtel.

Wie zijn wij?

Een actieve en bruisende kerkgemeenschap waar iets van uitgaat en waar mensen zich thuis voelen.  Een kerk die omziet naar mensen in nood, veraf en dichtbij. Dat willen we zijn.

De bijbel is de bron waaruit wij als gemeente putten. Van daaruit gaan we op zoek naar inspiratie en willen we voor elkaar een inspiratiebron zijn. Hoe verschillend gemeenteleden ook zijn, toch proberen we als gemeente een eenheid te vormen, zodat iedereen vanuit de eigen levenservaring een antwoord vindt op vragen die hem of haar bezig houden.
‘Vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping’ dat is de missie waarmee de kerk op pad is gestuurd in deze wereld. De christelijke kerk is een wereldkerk: het netwerk reikt tot in de verste uithoeken van de aarde. Ook de Protestantse Kerk Nederland en de Protestantse Gemeente Boxtel (PGB) maken deel uit van dat wereldwijde netwerk.
Onze gemeente bestaat uit ongeveer 330 leden in de kernen Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch. Het kerkblad Tertius komt bij zo’n 200 adressen. De kerkdiensten worden bezocht door gemiddeld 50 personen, bij feestelijke gelegenheden kunnen er 100 kerkgangers zijn.

De kerkenraad geeft leiding aan de gemeente. Er zijn vele werkgroepen en commissies, die samen de gemeente vorm geven. Bezoek van de kerk is op verschillende manieren mogelijk. Er is een actieve werkgroep Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking, die al jaren aan de weg timmert. Hoe dat allemaal werkt is beschreven bij ‘Onze commissies’.
 
Interimpredikant Marcel Zijlstra Interimpredikant Marcel Zijlstra
Lees hier wat Marcel Zijlstra gaat doen als interimpredikant.
lees meer »
 
KERKDIENSTEN BIJWONEN EN ONLINE KERKDIENSTEN BIJWONEN EN ONLINE
Vanaf 27 februari is de 1,5 meter afstand vervallen.
Hierdoor zijn er weer meer plaatsen beschikbaar, al blijven de stoelen voorlopig nog verder uit elkaar staan dan voorheen. Het is het ook niet meer nodig om u voor het bijwonen van de dienst aan te melden.
We hopen dat iedereen zo weer met een veilig gevoel de kerkdienst durft bij te wonen.
De collecteschalen aan de uitgang vervallen. Er wordt voortaan weer gecollecteerd tijdens de dienst. Bij de uitgang kunt u nog wel steeds een bijdrage doneren in de zendingsbus.
Komt u niet naar de kerk en wilt u bijdragen aan een van de collectedoelen of het plaatselijk kerkenwerk? U kunt uw bijdrage overmaken naar bankrekening: NL54 RABO 0168 8820 00 t.n.v. Prot. Gemeente o.v.v. het collectedoel.
Voel je welkom in de dienst of volg de dienst via de link op onze website www.pg-boxtel.nl.
lees meer »
 
Link naar Youtube kanaal Protestantse Gemeente Boxtel Link naar Youtube kanaal Protestantse Gemeente Boxtel
Hier vindt u de link naar ons YouTube Kanaal, hier kunt u onze dienst live volgen. En ook in de week erna terugkijken. Iedere zondag vanaf 10:00 uur. Klik hier!
lees meer »