Samen aan tafel Samen aan tafel
It giet oan zoals ze in Friesland zeggen. Inmiddels hebben zich 6 vrijwillige koks gemeld en genoeg mensen die willen mee eten en een handje helpen. Dus we gaan van start op maandag 4 oktober, de volgende maaltijden zijn gepland op maandag 1 en 29 november.
lees meer »
 
Als kerkenraad zijn we bezig met de invulling van de predikantsvacature Als kerkenraad zijn we bezig met de invulling van de predikantsvacature
lees meer »
 
Start kerkdiensten per 6 juni Start kerkdiensten per 6 juni
Na een lange tijd zonder kerkdienst gaan we weer van start op zondag 6 juni, zoals gebruikelijk om 10 uur. De dienst is ook live te volgen via de link op onze website.
lees meer »
 
Link naar Youtube kanaal Protestantse Gemeente Boxtel Link naar Youtube kanaal Protestantse Gemeente Boxtel
Hier vindt u de link naar ons YouTube Kanaal, hier kunt u onze dienst live volgen. En ook in de week erna terugkijken. Iedere zondag vanaf 10:00 uur. Klik hier!
lees meer »
 
Welkom

Welkom
U komt binnen bij de Protestantse Gemeente Boxtel.

Wie zijn wij?

Een actieve en bruisende kerkgemeenschap waar iets van uitgaat en waar mensen zich thuis voelen.  Een kerk die omziet naar mensen in nood, veraf en dichtbij. Dat willen we zijn.

De bijbel is de bron waaruit wij als gemeente putten. Van daaruit gaan we op zoek naar inspiratie en willen we voor elkaar een inspiratiebron zijn. Hoe verschillend gemeenteleden ook zijn, toch proberen we als gemeente een eenheid te vormen, zodat iedereen vanuit de eigen levenservaring een antwoord vindt op vragen die hem of haar bezig houden.
‘Vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping’ dat is de missie waarmee de kerk op pad is gestuurd in deze wereld. De christelijke kerk is een wereldkerk: het netwerk reikt tot in de verste uithoeken van de aarde. Ook de Protestantse Kerk Nederland en de Protestantse Gemeente Boxtel (PGB) maken deel uit van dat wereldwijde netwerk.
Onze gemeente bestaat uit ongeveer 330 leden in de kernen Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch. Het kerkblad Tertius komt bij zo’n 200 adressen. De kerkdiensten worden bezocht door gemiddeld 50 personen, bij feestelijke gelegenheden kunnen er 100 kerkgangers zijn.

De kerkenraad geeft leiding aan de gemeente. Er zijn vele werkgroepen en commissies, die samen de gemeente vorm geven. Bezoek van de kerk is op verschillende manieren mogelijk. Er is een actieve werkgroep Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking, die al jaren aan de weg timmert. Hoe dat allemaal werkt is beschreven bij ‘Onze commissies’.