Welkom

Welkom
Welkom bij de Protestantse Gemeente Boxtel.
Een actieve en bruisende kerkgemeenschap waar iets van uitgaat en waar mensen zich thuis voelen.  Een kerk die omziet naar mensen in nood, veraf en dichtbij. Dat willen we zijn.


Onze gemeente bestaat uit ongeveer 330 leden in de kernen Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch. Het kerkblad Tertius komt bij zo’n 200 adressen. De kerkdiensten worden bezocht door gemiddeld 50 personen en bij feestelijke gelegenheden kunnen er 100 kerkgangers zijn.

De bijbel is de bron waaruit wij als gemeente putten. Van daaruit gaan we op zoek naar inspiratie en willen we voor elkaar een inspiratiebron zijn. Hoe verschillend gemeenteleden ook zijn, toch proberen we als gemeente een eenheid te vormen, zodat iedereen vanuit de eigen levenservaring een antwoord vindt op vragen die hem of haar bezig houden.
‘Vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping’ dat is de missie waarmee de kerk op pad is gestuurd in deze wereld. De christelijke kerk is een wereldkerk: het netwerk reikt tot in de verste uithoeken van de aarde. Ook de Protestantse Kerk Nederland en de Protestantse Gemeente Boxtel (PGB) maken deel uit van dat wereldwijde netwerk.

De kerkenraad geeft leiding aan de gemeente. Er zijn vele werkgroepen en commissies, die samen de gemeente vorm geven. Bezoek van de kerk is op verschillende manieren mogelijk. Er is een actieve werkgroep Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking, die al jaren aan de weg timmert. Hoe dat allemaal werkt is beschreven bij ‘Onze commissies’.
 
Adventkalender Online Adventkalender Online
Dit jaar is er ook een online versie van de adventkalender. Deze is hier te vinden:
Nu beschikbaar: online adventskalender voor kerkwebsites | Protestantse Kerk in Nederland
 
Updates website Updates website
U hebt misschien al een paar veranderingen gemerkt, maar de laatste paar maanden zijn we langzaam bezig de website te updaten en meer informatie makkelijk beschikbaar te maken voor iedereen.

De belangrijkste updates die onlangs toegevoegd zijn zijn:
  • Livestreams in de kerkdienst pagina's. 
    De livestreams die uitgezonden worden tijdens de diensten zijn nu ook bekijkbaar in de items in de agenda van de desbetreffende kerkdienst. Deze kunnen zowel live als na de dienst bekeken worden. 
  • Activiteiten
    De pagina genaamd activiteiten zijn opgeschoond en up to date gemaakt. Alle opkomende activiteiten zullen hier te vinden zijn. De belangrijkste activiteiten zullen nog steeds vindbaar zijn op de home pagina. Alle anderen zoals Taize vieringen en concerten gegeven in de kerk zijn op de activiteiten pagina opgenomen.
  • Agenda bevat alle activiteiten
    Alle activiteiten die zowel bij de activiteiten, als de normale kerkdiensten zijn te vinden in de agenda van de website.
In de nabije toekomst zal de website verder bijgewerkt worden.
 
Regionale folder Leren & Inspireren Regionale folder Leren & Inspireren
Er is weer een nieuwe folder beschikbaar over de regionale beschikbaarheid van leuke en leerzame activiteiten.
Bent u geinteresseerd? Dan kan u hier de folder downloaden.