De Kracht van de Verwondering De Kracht van de Verwondering
Samen met elkaar kijken naar en praten over een aantal afleveringen van het televisieprogramma 'De Verwondering'. In dit programma gaat Annemiek Schrijver, journaliste en columniste, in gesprek met meer of minder bekende Nederlanders uit diverse levensbeschouwelijke tradities en met verschillende maatschappelijke achtergronden over wat hen inspireert.
 

De komende keer volgen we het gesprek met schrijfster Judith Koelemeijer, n.a.v. haar biografie over het leven van Etty Hillesum.

Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben de geschriften van Etty Hillesum wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. In haar dagboeken, geschreven tussen 1941 en 1943 schrijft de jonge Joodse vrouw over haar innerlijke wereld en haar spirituele inzichten. Juist deze persoonlijke bloei tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog is wat veel lezers troost biedt. Maar wie was Etty Hillesum nou eigenlijk? Judith Koelemeijer werkte jarenlang aan haar biografie, waarvoor ze diepgravend onderzoek deed.
Tijdens het schrijfproces overleed Judiths moeder aan de ziekte ALS. Kort na de publicatie van het boek overleed ook haar vader. Hij keek de dood moedig in de ogen, wat Judith mateloos inspireerde: ‘mijn vader heeft me niet alleen geleerd te leven, maar ook hoe te sterven.’ 

Door deze gebeurtenissen gingen de woorden van Etty Hillesum op een andere manier tot Judith spreken. Etty’s teksten lieten haar inzien dat wij over onvermoede krachten bezitten, en dat we veel meer aankunnen dan we denken.

De bijeenkomst is op dinsdag 27 februari van 19.30 - 21.30 in de Schakel, achter de Protestantse kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel.
Graag opgave vooraf, dat kan tot 1 dag voorafgaande aan de bijeenkomst, via e- mail:
pgboxtel@gmail.com of telefonisch: Iet Wachter 06-33716026

Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden, u kunt een vrijwillige bijdrage geven voor het pastorale werk in onze gemeente.
 
terug