Nacht zonder dak Nacht zonder dak

NACHT  ZONDER  DAK
NACHT zonder DAK  2016.
Op zaterdagmiddag 16 juli verzamelden we ons (Noortje, Jitte, Casper, Yannick, Andy, Benthe, Inge, Alice, Daniëlle, Eddy, Tjeerdtje, Anneke en David) bij de Schakel om vandaar naar het Wilhelmina-park te fietsen. Wie niet kon fietsen kon mocht meerijden met de auto vol met proviand en overige benodigdheden voor een kampement.
Aangekomen op onze plek in het Wilhelmina-park ontstaat er elk jaar iets vanzelfsprekends. De jongeren bouwen hun luchtige onderkomen van plastic (wordt hergebruikt) en touwtjes, er wordt een begin gemaakt met het kampvuur, de jeugd sleept dood hout aan en het brooddeeg staat al snel te rijzen op een hoekje bij het vuur. Dan stokken zoeken om een lint brooddeeg om te wikkelen en het bakken en braden kan beginnen.
Als iedereen min of meer verzadigd is, is het tijd voor de inhoudelijke kant. Iedereen heeft een rondje (formaat bierviltje) gemaakt met daarop een talent of kwaliteit. Alice opent het gesprek door te vertellen over een rijke vrouw, die op reis gaat en aan 3 slaven een flink bedrag nalaat (zie elders in dit blad).
Daarna vertelt de één na de ander over zijn/haar talent, gave, hobby. Er wordt goed geluisterd en soms volgt er een aanvulling of opmerking.
Dan nog een avondwandeling en dan gaan de eersten al hun legerstee opzoeken. Er blijven te weinig deelnemers over voor het spel “Weerwolven van Wakkerdam”. Dat moet wachten tot een volgende keer.
De volgende ochtend vlamt het vuur al snel weer op. Ontbijt met versgezette thee, melk en cola en nog een terugblik op het geheel. Wat vonden de deelnemers van zo’n primitieve overnachting:
Hier volgen een paar reacties:
“Gesprek over talenten was leuk. Dan leer je elkaar snel kennen”.
“Het was gezellig bij het kampvuur en de wandeling door het bos was leuk”.
“Avondeten bij het vuur, dat geeft het echte kampeergevoel”.
“Jammer, dat het niet lukte om nog een avondspel te doen”.
“Je bent de hele tijd samen bezig, maar toch is het super-leuk. Het leeftijdsverschil verdwijnt, ouderen en jongeren zijn elkaars gelijke”.
“Iedereen heeft z’n dagelijkse leven thuis gelaten (telefoon, tablet, enz.) Superleuke groep, geen ruzies, top!”
Daarbij kwam dat het prachtig weer was, droog en niet te warm. We hebben een fijn weekend gehad, redelijk goed geslapen, heerlijk gegeten en de muggen hebben zich aan ons tegoed gedaan.
De Prokath-groep.

 

 
Activiteiten Prokath Activiteiten Prokath