Herstart kerkdiensten komt langzaam in beeld Herstart kerkdiensten komt langzaam in beeld
Zondag 5 juli gaan we weer voorzichtig van start met de kerkdiensten.
Dit zal anders gaan dan we gewend zijn. U moet zich in ieder geval van tevoren aanmelden, want er is maar plaats voor maximaal 25 gemeenteleden. 
lees meer »
 
Paaskaars 2020

Paaskaars 2020
HAND VAN NOACH
Een verwijzing naar de zondvloed met een nieuwe start voor de wereld. Volgens Genesis 8:11 komt de duif tegen de avond bij Noach terug met een jong olijfblad in haar snavel. Toen wist Noach dat het water op de aarde verder gedaald was. Een nieuwe start voor de wereld!
lees meer »
 
Zondag 24 mei 2020

Zondag 24 mei 2020
lees meer »
 
Paks mei en juni

Paks mei en juni
lees meer »
 
Komende zondagen Komende zondagen
De komende zondagen  kunt u op de website  een stukje , soms een gedicht vinden staan ter bemoediging of ter lering en der vermaak. Wens u kracht en sterkte in deze  bijzondere tijd, waarin de zon schijnt en de natuur zijn bladeren en bloemen tevoorschijn brengt. uw pastoraal-ouderling. 

Angélique Otten
lees meer »
 
Predikant nam afscheid van gemeente, afscheid zelf volgt nog Predikant nam afscheid van gemeente, afscheid zelf volgt nog
Per 1 april nam onze predikant ds. Corrie Terlouw, na ruim twaalf jaar afscheid van onze gemeente. Voor zaken die de kerkenraad betreffen kunt u nu contact opnemen met de scriba: Margré Schoondermark
telefoon (0411) 678565 of 06 20117364
mail: scriba@pg-boxtel.nl
 
Tips voor geloven in de tijden van het Corona-virus Tips voor geloven in de tijden van het Corona-virus
In deze tijd waarin kerkdiensten en kerkelijke activiteiten vanwege de corona-maatregelen afgelast moeten worden, zijn er op het internet veel alternatieven te vinden. U vindt hier, als u verder klikt, enkele tips. 
lees meer »
 
Welkom

Welkom
U komt binnen bij de Protestantse Gemeente Boxtel.

Wie zijn wij?

Een actieve en bruisende kerkgemeenschap waar iets van uitgaat en waar mensen zich thuis voelen.  Een kerk die omziet naar mensen in nood, veraf en dichtbij. Dat willen we zijn.

De bijbel is de bron waaruit wij als gemeente putten. Van daaruit gaan we op zoek naar inspiratie en willen we voor elkaar een inspiratiebron zijn. Hoe verschillend gemeenteleden ook zijn, toch proberen we als gemeente een eenheid te vormen, zodat iedereen vanuit de eigen levenservaring een antwoord vindt op vragen die hem of haar bezig houden.
‘Vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping’ dat is de missie waarmee de kerk op pad is gestuurd in deze wereld. De christelijke kerk is een wereldkerk: het netwerk reikt tot in de verste uithoeken van de aarde. Ook de Protestantse Kerk Nederland en de Protestantse Gemeente Boxtel (PGB) maken deel uit van dat wereldwijde netwerk.
Onze gemeente bestaat uit ongeveer 330 leden in de kernen Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch. Het kerkblad Tertius komt bij zo’n 200 adressen. De kerkdiensten worden bezocht door gemiddeld 50 personen, bij feestelijke gelegenheden kunnen er 100 kerkgangers zijn.
Predikant van de gemeente is mw. ds Corrie Terlouw, zie ‘Predikant’.
De kerkenraad geeft leiding aan de gemeente. Er zijn vele werkgroepen en commissies, die samen de gemeente vorm geven. Bezoek van de kerk is op verschillende manieren mogelijk. Er is een actieve werkgroep Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking, die al jaren aan de weg timmert. Hoe dat allemaal werkt is beschreven bij ‘Onze commissies’.
lees meer »