Concertlezing Keltisch kruis

Concertlezing Keltisch kruis
In de Sint Petrusbasiliek wordt op zaterdag 19 september een Keltisch kruis onthuld.
De Boxtelse beeldhouwer Marten Groen heeft in witte steen een Keltisch kruis gemaakt met oude en nieuwe afbeeldingen. Deze gebeurtenis wordt omlijst door harpmuziek, een inleiding en enkele gedichten. Het thema  is Vrede in het voetspoor van Abraham/Ibrahim.

Dit voorjaar kon de onthulling niet doorgaan vanwege de corona-crisis. Nu vormt deze concertlezing de afsluiting van het vredesproject Voetstap, waarbij ontmoeting tussen culturen centraal stond. Vorig jaar begon het project tijdens de Culturale in Podium Boxtel, ook nu is opnieuw gekozen voor de datum van de Culturale. Bezoekers kunnen ’s middags naar de Basiliek en ‘s avonds naar Podium Boxtel. In de kerk is ook een kleine expositie van de kunstwerken van het project en een impressie van project Voetstap 2019-2020.

In de inleiding zal Corrie Terlouw, voormalig predikant van de protestantse gemeente, vertellen over oude Keltische afbeeldingen als symbolen van vrede. Marten Groen zal laten zien hoe hij het nieuwe Keltisch kruis heeft gemaakt en vertellen over de materialen. Hierbij zijn foto’s van de beeldhouwer in actie, door Ron Albers. Harpiste Regina Ederveen uit Doornspijk speelt op de Keltische harp. De Keltische melodieën heeft zij vaak zelf een nieuw arrangement gegeven.

Het is de bedoeling dat het Keltisch kruis een reizend bestaan krijgt. Het is na 19 september beschikbaar voor lezingen, diensten en meditatieve bijeenkomsten.
                       
Zaterdag 19 september, Sint Petrusbasiliek, 16.00 tot ongeveer 17.00, zonder pauze. Toegang gratis, 100 zitplaatsen op ruime onderlinge afstand.
 
terug