Bespaarmaaltijd

Bespaarmaaltijd
Bespaarmaaltijd zorgt voor donatie aan de Voedselbank
 
De bespaarmaaltijd in de protestantse gemeente, op vrijdag 31 maart,  heeft een bedrag van 250 euro opgeleverd, dat is geschonken aan de Voedselbank. Voorzitter Arjen Witteveen - ook gast aan tafel -  is er blij mee. “Er is dit jaar veel geld nodig voor de inrichting van het nieuwe gebouw. Dit is een mooi initiatief, het past precies bij de filosofie van de voedselbank. Misschien kunnen andere organisaties ook zoiets doen. Dan krijg je een sneeuwbal-effect.”
 
,,De bespaarmaaltijd valt in de traditie van de vastenmaaltijd", aldus dominee Corrie Terlouw. ,, Marianne van Krimpen maakte een eenvoudige, maar wel gezonde maaltijd voor 26 personen. Zoveel mogelijk zijn lokale producten gebruikt. Wat je bespaart kun je aan een ander geven: in dit geval de voedselbank."


Veel waardering oogstte ook de spreker, natuurkundige Ando Kuijpers, werkzaam bij TNO, over licht in de natuurkunde en in de theologie. Hij verbond zijn eigen levensgeschiedenis met het kaarslicht van Taizé en de zonnecellen in het Waka-Waka licht, een kleine lamp die in Afrika vele mensen van licht voorziet.
 
terug