Van Commissie vorming Van Commissie vorming
Nu we niet bij elkaar kunnen komen voor een lezing/ voordracht, theatervoorstelling of muziekuitvoering in de kerkzaal, hebben we als commissie vorming een alternatief bedacht.
Om aan de behoefte van bezinning, verdieping of inspiratie te voldoen hebben we gekeken naar wat er zoal online beschikbaar is. Hieronder een aantal ideeën.
- De website www.dagelijkswoord.nl
U kunt hierop inschrijven en dan ontvangt u elke dag een Bijbeltekst in uw mailbox, op tablet of smartphone. Het is een korte tekst om even bij stil te staan, er op te kauwen of kort te mediteren.
- “Eerst Dit”, een dagelijkse podcast van de EO. Er wordt een stukje tekst gelezen met daarna een korte overdenking, duur ongeveer 7 minuten.
www.eo.nl/podcast/eerst-dit
- De aanhoudende coronamaatregelen hebben veel invloed op mensen. Beperkte contacten, beperkte bewegingsvrijheid, de rellen van januari, het heeft een weerslag op ons allemaal. Het Nederlands Bijbelgenootschap bied online een aantal leeswijzers, waaronder de “7 Bijbelse gedachten om je veilig te voelen”
www.bijbelgenootschap.nl/7-bijbelse-gedachten-om-je-veilig-te-voelen
U kunt voor de komende 40-dagentijd ook een gratis leesplan bestellen. Het thema is dit jaar ‘Niet van brood alleen’. Heeft u belangstelling, dan wel snel bestellen. Op=op !!

We hopen dat u troost en/of bemoediging kunt vinden in een van de bovenstaande websites. Misschien is het wel een zegen van deze periode, dat we meer tijd hebben om stil te staan bij wat ons bezighoudt en open te staan voor wat ons toevalt.

Mocht u zelf een goede tip hebben deel deze met ons via de mail: iet.wachter@gmail.com  Dan zorgen wij dat dit in een volgende Tertius / op de website van de kerk komt.

Commissie vorming
Protestantse gemeente Boxtel