za 9 februari 2019

Klassiek in de Kerken (Muziek aan Bed)

Locatie:
 Protestantse kerk Boxtel
Tijdstip:
 16:00  - 17:00
Prijs:

Muziek aan Bed in concert Vier spetterende cellistes in allerlei bezettingen

Muziek aan Bed in concert
Vier spetterende cellistes
in allerlei bezettingen

Het volgende concert in de serie Klassiek in de Kerken is op zaterdag 9 februari. Vier professionele cellistes laten cellomuziek horen in diverse bezettingen van solo tot kwartet. En zelfs met z’n tweeën op één cello! In het project Muziek aan Bed zorgen zij voor ontroering en humor in ziekenhuizen.

Het concert is in de Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel, van 16.00 tot 17.00 uur zonder pauze. De toegangsprijs inclusief een drankje na afloop is € 15, kinderen t/m 12 jaar € 10.  Reserveren is aanbevolen:

Muziek aan Bed  is een muzikale, mobiele act waarbij één cello met vier handen en twee stokken bespeeld wordt: duetten op één cello. Het is een kort, exclusief en persoonlijk optreden waarbij Muziek aan Bed tot aan een kinderziekenhuis-bed komt. Kwetsbare kinderen maken op een originele manier kennis met klassieke muziek en cello.
In Boxtel wordt een gevarieerd programma gebracht. Van een Vivaldi dubbelconcert en Bach preludes tot Beatles Here, there and everywhere. Met werken voor solo, drie en vier celli, maar ook voor twee op één instrument.

Tjakina Oosting was medeoprichter van Muziek aan Bed, waaraan inmiddels tien cellistes deelnemen. Zij heeft haar opleiding genoten aan het Utrechts conservatorium en in New York. Ze is te horen in muziektheaterproducties, orkesten, als soliste (met orkest of koor) en in verschillende kamermuziekformaties. Ze is als cellodocent verbonden aan het Muziekpakhuis in Amsterdam.

Mensen raken!
Tjakina beschrijft de projectvisie: “Wat is er mooier dan met muziek mensen raken? De cello, zo dicht bij de menselijke stem, kan dat als geen ander. In deze ludieke vorm, met 4 handen en 20 vingers aan één cello, maken we contact met ons publiek. Met op hoog niveau uitgevoerde muziek, gestoken in een ander jasje, kunnen we de mensen raken. Wij geloven in muziek als medicijn. Wij zien het met eigen ogen: een lach, een traan, beweging, berusting, allemaal reacties op Muziek aan Bed. Dat raakt ons ook. Daarom willen wij alle Nederlandse (kinder-)ziekenhuizen bezoeken!”.
Mariëtte Laport studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Jean Decroos en in Parijs bij Philippe Muller. In Parijs was zij verbonden aan diverse orkesten en ensembles, en werkte mee aan concerten, studio-opnames en tournees van vele artiesten. Nu in Nederland speelt ze in musicals en werkt mee aan kamermuziekconcerten en studio-opnames in diverse bezettingen en stijlen, van klassiek tot pop.

Rivke van der Staak studeerde af als docerend musicus bij Ran Varon aan de Messiaen Academie te Zwolle. Tijdens haar studie volgde zij masterclasses, workshops en cursussen in binnen- en buitenland om haar cellospel te verbeteren. Op lesgeefgebied verdiepte zij zich in de muzikale ontwikkeling van het zeer jonge kind door de Suzuki opleiding te volgen in Engeland en Frankrijk. Momenteel is Rivke docente aan kunstencentrum Quintus te Kampen en speelt bij een aantal ensembles.