za 11 februari 2017

Tijdstip:
Prijs:
 € 25,-

Op zaterdag 11 februari 2017 zal het gerenommeerde Nederlands Kamerkoor om 16.00 uur haar vijfde concert geven in de Sint-Petrusbasiliek onder de titel “Britten: Sacred and Profane”.

Chef-dirigent Peter Dijkstra stelde een meesterlijk programma samen rondom een tijdloos thema: de zoekende mens, dolend tussen hemel en aarde. Luisteren we naar gods gebod, of geven we toe aan de lokroep van het aardse?

Benjamin Britten moet ook met die vraag geworsteld hebben. Dat is te horen in een van zijn mooiste koorwerken, Sacred and Profane, op middeleeuwse teksten. Diezelfde middeleeuwen klinken komisch en hartverscheurend tegelijk door in Cries of London van Luciano Berio. Met werken van de Zweedse Lars Johan Werle laat Peter Dijkstra een componist horen die hij als chef-dirigent van het Zweeds Radiokoor heeft leren kennen. Dit ‘klassiek’ koorprogramma met een tijdloze touch gaat op 10 februari in Utrecht in première. Na Boxtel komen er vijf uitvoeringen in Nederland en Engeland.

Een zanger van NKK gaat een workshop geven aan Ongehoord, een vrouwenkoor met leden uit Den Bosch, Rosmalen en Vught. Ongehoord laat het resultaat zien op 11 februari in het voorprogramma om 15.15 uur in de Protestantse kerk, Clarissenstraat 18.

Meer informatie over het programma van het Nederlands Kamerkoor is te vinden op www.nederlandskamerkoor.nl. Kaarten à € 25,- (€ 15,- CJP/< 30 jaar) zijn te verkrijgen op deze website en aan de kassa.

Het Nederlands Kamerkoor is al meer dan 75 jaar een begrip en het koor staat al decennia lang aan de wereldtop. Het koor is meer dan de som der delen, want door critici in binnen- en buitenland geroemd om zijn homogene klank én om de solistische kwaliteit van de individuele zangers. Het koor ziet het als zijn opdracht om koormuziek als kunstvorm springlevend te houden. Door te zoeken naar nieuwe vormen, door compositieopdrachten die grenzen verkennen en door prikkelende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die niet alleen als mooi worden ervaren, maar ook als een belevenis.

De organiserende werkgroep ‘Klassiek in de Kerken’ stelt zich ten doel (licht-)klassieke uitvoeringen te realiseren van een hoogwaardig niveau, gebruikmakend van de majestueuze Sint Petrusbasiliek en de intieme Protestantse Kerk. Het concertprogramma voor 2017 begint steeds meer vorm te nemen. De werkgroep is bezig met een website, in samenwerking met studenten van SintLucas in Eindhoven.